Bergen, Lerøy og Husnes

Vaje i Bergen

Vaje i Bergen

På dag 2 i Bergen måtte vi sette på vekkeklokke. Vi hadde en avtale med Viknes som skulle gjøre litt småfiks på båten før vi fortsatte ferden. Mens skipperen tok båten over fjorden til Askøy, dro resten av gjengen opp til Fløyen. Strålende fint vær og stemningen var til å ta og føle på blant mannskapet som beskrives som «Ungdom» som måtte opp før klokka 09.00.

IMG_4422

På tur opp til Fløyen

IMG_4427

Shiny happy youth på tur

Det er et svært fint område på Fløyen. Godt tilrettelagt for aktiviteter og turer. Det var en fin klatrepark der som ble flittig brukt. En liten ZIP-line og generelt et fint område å være i for store og små. Is og boller sto på menyen. Marvel med familie kom også etter hvert før gjengen gikk i samlet flokk ned til byen.

IMG_4425

klatrepark på Fløyen

IMG_4423

Utsikt fra Fløyen og Vaje på tur ut til Askøy

Hos frisøren

Klippe-klipp

En sårt tiltrengt hårklipp ble unnagjort også. Mange spennende retter har etter hvert tatt bolig i den formidable torva til de to minste. Lettstelt er bedre!

Hos Viknes

Helge hos Viknes båt og service. Fantastisk båt og fantastisk service

Hos Viknes var det diverse småting som skulle utbedres på Vaje. Firmanavnet er Viknes båt & service og jeg synes de skal beholde dette navnet for begge deler er like viktig. Jeg har bare positive ting å si om oppfølging før, under og etter. Det er svært betryggende å vite at det er et team med kompetente fagfolk som er beredt til å hjelpe både på plassen og pr. telefon. Helge, som er produksjonssjef, var med hele dagen og fikset og byttet, feilsøkte og utbedret til alle punkter var ordnet.

I tillegg fikk vi påmontert ny RIB (gummibåt) «gode» gamle nr. 13 hadde fått nådestøtet og var klar for de evige gummitremarker. Rett før vi skulle dra fikk vi havari på påhengsmotoren vår, men fikk heldigvis låne en, med hjelpsomme Inge. Det er en liten hake med den motoren. Den veier ca 250 kg. Jeg føler meg helt trygg på at høsten vil gå med på kiropraktikk og fysioterapi, dersom det hjelper mot knekt rygg og stolthet.

KYSTVAKT

Kystvakta holder et skarpt øye med oss.

Som den observante leser har sett tidligere har vi følt oss medfulgt av Kystvakta på denne turen. Slike lovlydige, gudsfryktige mennesker som oss har ikke helt skjønt hvorfor, men det har demret litt nå. Vi er RELATIVT godt bemannet. Det nærmest tyter folk ut av båten, så forklaringen er nok ganske enkelt at de mistenker oss for å være en flyktningebåt på nivå med det beste i Europa. Selv om vi ikke er enig, så skjønner vi hva de mener.

Vikingskip

Morsomt å se autentiske situasjoner av hvordan Vikingnene klarte å frakte skip over land. Utrolig fascinerende

Midthordalandsk Historiske Vikingforbund hadde tilfeldigvis en oppvisning i hvordan vikingene forflytte skip over større strekninger på land. Det virker langt mindre slitsomt enn hva som først var antatt; Rullet over stokker. Neida. Joda. Neida.

Hade Ask

Ask må reise hjem

I går så måtte Ask ta farvel og komme seg hjem. Det ble et tårevått farvel mellom Ask og Trym. Eller, det ville sikkert blitt det dersom Trym hadde orket å stå opp da han dro. Ragnhild ble med til flyplassen og fikk han vel av gårde. I følge meldinger fra nærmeste pårørende kom han seg vel hjem også. Takk for laget til Ask. En veldig kjekk kar å ha med på tur! Tolkningen din av «Hotell Cæsar» vil for evig tid stå som den morsomste tegningen som er laget om bord i Vaje. Gav selvfølgelig null poeng den også, men en god latter.

Marvel mønstret på

Marvel mønstret på

Samtidig hadde som sagt Marvel mønstret på. Vi var ett døgn med 8 mann om bord, men det gikk fint. Samtidig som Ask ble levert på Flesland, ble det gjort noen småinnkjøp og ellers klargjort til reise videre sørover. Målet var Lærøy for å besøke sambygdinger og en kollega som i dette tilfellet var mye av det samme.

Ved kai Bergen

Relativt sentralt plassert ved Bryggen i Bergen

På Lærøy ferierer Olav og Marita med familie. I tillegg til å være sambygdinger fra Ålvundfjord jobber skipperen sammen med Marita. Vi ble mottatt på kaia og fikk fortøyd med god hjelp. Vi ble invitert opp til huset på bakels og kaffe. Det er ikke noe denne gjengen sier nei til, for å si det slik. Selv en bakelsrøre av episke dimensjoner var ikke verre enn at fatet var tomt da vi reiste oss fra bordet.

IMG_4430

Lite viste de da de inviterte noen på bakels. Det ble fullt rundt bordet. Men bakelsene var knallgode!

Like nedenfor huset er det et fint tjern som var tilrettelagt for bading. Alle uten skipper/fotograf badet. Selv om hyperventileringen og spastiske bevegelser skulle tilsi noe annet, påsto de fleste at temperaturen var knallgod.

Bading på Lerøy

Innsjøbading på Lerøy

Mobil

IMG_4431

Så vinker vi farvel til sambygdinger som ferierer på Lerøy

Etter at huset var tømt for mat og vi hadde fått vasket oss litt i tjernet var det på tide å dra videre. Vi ble vinket farvel fra brygga av en lettet gjeng og kurset ble satt til Husnes. En sikker vinner for store og små! Hele dagen var badet i sol og vi fikk herlig soltimer der til og med skipper’n badet i komfortable 20 grader. Fredag = Taco, kos og hygge.

#liveterbestpåsjyno

Nå er vi ferdig med frokost, så nå skal skipperen og Rederinnen komme seg på fjelltur.

Hører fra oss i Ryfylke!

4 tanker om “Bergen, Lerøy og Husnes

Legg igjen en kommentar